Rahvaan tanssiklubi: mm. Sorokoska ja Béla Gazdag

Kuvaus

Unohda lavatanssit, nyt tulee Rahvaantanssit! Täysi-ikäistyneet kansanmusiikin klubit saavat rinnalleen Rahvaan tanssiklubit, joissa pääsee kansantanssikentän parhaimpien opettajien johdolla oppimaan mm. eksoottisia polskan, sottiisin tai polkan askeleita, tanssimaan niitä pelimannitansseissa sekä nauttimaan korkeatasoisista esityksistä!

Rahvaan tanssiklubit ottavat paikkansa keväällä neljänä lauantaipäivänä Tampereen Monitoimitalo 13:ssa, johon ovat lämpimästi tervetulleet kaikenikäiset, -näköiset ja -kokoiset tanssijalat ja -kädet, pökkelösti liikkuvat ja tiuhaan jenkkaavat, ikänsä polkanneet petterit ja koskaan-kansantanssista-kuulleetkaan paulat.

Ensimmäisellä klubilla la 3.2. matkataan unkarilaisiin ja balkanilaisiin mielenmaisemiin, kun askeleita tulee johdattamaan arvostettu kansantanssiopettaja, unkarilaiset tanssit Suomeen tuonut Béla Gazdag yhdessä Jenni Kuoppalan kanssa. Tamperelainen korkean tason kansantanssi- ja musiikkiryhmä Sorokoska tuo näyttämölle otteita tulevasta Neulansilmä-teoksestaan, jonka unkarilais-balkansävytteisestä koreografiasta vastaa tanssinopettajaopiskelija Elias Martikainen ja musiikista monitaituri Tapio Miettinen. Pelimannitansseja säestää Sorokoskan riveistäkin tuttu Niinirannan pelimannit.

Kevään muita tanssiklubeja vauhdittavat mm. tansanialais-suomalaiseen tyyliin Arnold Chiwalala & PolePole, suomalaisen kansantanssin grand old man Antti Savilampi sekä Karjalainen Nuorisoliitto.

***
Rahvaan tanssiklubi: Sorokoska, Béla Gazdag ja Jenni Kuoppala sekä Niinirannan pelimannit
lauantaina 3.2. klo 12-14
Monitoimitalo 13 (Satakunnankatu 13, Tampere)

Liput 10/5€, lipunmyynti ovelta klo 11.30
(Huom! Vain käteinen)
***
Muut tanssiklubipäivät, lauantaisin klo 12

3.3. Arnold Chiwalala & PolePole
14.4. Antti Savilampi
28.4. Tanssiklubi Karjalaisen Nuorisoliiton kanssa

Jokainen klubi sisältää pienen tanssikonsertin, tanssituvan sekä pelimannitanssit, pääpainon ollessa tanssinopetuksessa ja pelimannitansseissa.
Ohjelma täydentyy kevään mittaan.

Rahviksen tanssiparina Rahvaan tanssiklubeilla on Pispalan Sottiisi.

***

SOROKOSKA

Sorokoska on Tampereella toimiva kansantanssi- ja musiikkiryhmä, jonka pitkäjänteinen yhteistyö eri alojen ammattilaisten kanssa on johtanut persoonalliseen tapaan yhdistää tanssia, musiikkia ja teatteria. Yhdessä asialleen omistautuneiden ryhmäläisten kanssa se mahdollistaa korkeatasoisten tanssiteosten tekemisen.
Ryhmää ovat opettaneet aina alan eturivin tanssinopettajat ja koreografit, mm. Jouni Prittinen, Reetta-Kaisa Iles ja Jyrki Lahtinen. Teosten musiikkeja ovat ohjanneet, säveltäneet ja sovittaneet mm. Matti Pitkänen, Pekko Käppi ja Jouni Järvelä.

Uusin teos Neulansilmä saa kokonaisuudessaan ensi-iltansa keväällä 2018, koreografiasta ja tanssinohjauksesta vastaa Elias Martikainen, musiikin on tehnyt ja ohjannut Tapio Miettinen.

FB: Sorokoska
www.sorokoska.fi

***

BÉLA GAZDAG JA JENNI KUOPPALA

Béla Gazdag on arvostettu unkarilaisen kansantanssin opettaja ja balettimestari. Hän toi unkarilaiset tanssit Suomeen jo 1980-luvulla ja on siitä lähtien opettanut niitä ympäri Suomea kursseilla ja eri tanssiryhmille. Gazdag on opettanut ja tehnyt koreografioita lukuisille ryhmille Suomessa, mm. Rimpparemmi, Matit ja Maijat, Hannat ja Heikit, Siepakat ja Ottoset, opettanut konservatorioissa Kuopiossa, Oulussa ja Tampereella sekä Kansallisoopperan balettikoulussa. Gazdag on myös kysytty tanssituomari ja -luennoitsija sekä toiminut vuodesta 2003 kansainvälisen kansantanssifestivaalin Hollo ja Martta ohjelma- ja järjestelytoimikunnassa.

***

NIINIRANNAN PELIMANNIT

Niinirannan pelimannit on Tampereen seudulla vaikuttava soittajakollektiivi, jonka ohjelmisto koostuu pääasiassa kansantanssiryhmä Sorokoskan tanssiteoksia varten sävelletystä musiikista. Yhtye tarjoilee tuoretta kansanmusiikkia, letkeää menoa ja tuo mukanaan vankan paikallisen pelimanniosaamisen.

www.sorokoska.fi