Rahvaanmusiikin kerho: Sampo Lassila Narinkka / Jutta Rahmel

Kuvaus

Arvon rahvas!

 

Kaipaatko kamua ystävänpäivääsi? Suuntaapa silloin Telakalle, sillä helmikuun Rahvis heläjää kanteleen kielillä varjoissa ja valossa sekä surumielisen ilon sävyissä klezmerin tahtiin! Lumikinosten keskeltä Telakan lämpimään hämyyn saapuu rahvaan ystäväksi mm. Kardemimmeistäkin tuttu kantelisti ja laulaja Jutta Rahmel sielukkaan soolomateriaalinsa sävelin. Riehakkaampaa ystävyyttä tarjoaa timanttinen klezmertrio Sampo Lassila Narinkka, joka kuljettaa kuulijansa pienten juutalaiskylien perinteisistä sävelistä urbaaniin ja yhtyeelle omintakeiseen suomiklezmer-maailmaan.

 

Ja jos uskaliaita paikallisia pelimanneja löytyy, saa illan viimeiseen encoreen liittyä mukaan Sampo Lassila Narinkan kotisivulta (http://sampolassila.weebly.com) ladattavan nuotin (ja oman nuottitelineen) tukemina! Siispä soittimet kouraan ja Telakalle 14.2.! Ensin voi lämmitellä soittonäppejään vaikkapa Rahvaan jameissa Uululla klo 19 alkaen.

 

*****

Rahvaanmusiikin kerho: Sampo Lassila Narinkka / Jutta Rahmel

to 14.2. klo 21 Kulttuuritalo Telakalla (Tullikamarin aukio 3, Tampere)

 

liput 10/5€

 

20.30 lipunmyynti

21.00 Jutta Rahmel 

22.00 Sampo Lassila Narinkka

 

Jamit tunnetustikin klo 19-20.30 Kulttuurikeskus Uululla (Erkkilänkatu 11, C-rappu, 4.krs.)

Ystävänpäiväjamit vetää Joonas Ojajärvi.

 

*****

 

PS. Liity jäseneksi tai uusi jäsenkorttisi! 15€/vuosi, uutuutena myös kannatusjäsenyys 50€/vuosi! Jäsenenä halvemmalla hinnalla Rahviksen klubeille, opiskelijahintaiset edut Telakan tiskiltä klubi-iltoina ja muuta mukavaa!

 

 

Kevään Rahvis-klubit torstaisin Telakalla klo 21:

14.2. Sampo Lassila Narinkka / Jutta Rahmel

4.4. Riikka Timonen & Senni Eskelinen / Ontrei

+

14.3. Erikoisilta Tullikamarin Klubilla klo 19 alkaen (liput 18€/15€):

Trad.Attack! (EST) / Okra Playground / TEHO.

 

 

***

JUTTA RAHMEL

 

Jutta Rahmel on helsinkiläinen artisti ja muusikko. Kansanmusiikin ja Spice Girlsin parissa 90- ja 2000-luvuilla kasvanut, Kardemimmit-yhtyeestäkin tuttu kanteleensoittaja ja laulaja inspiroituu kauneudesta ja sen rinnalla kulkevasta rujoudesta. Jutan musiikin valo ja varjot täydentävät toisiaan ja syventävät tarinat käsinkosketeltaviksi. Kirkas ilmaisu pyrkii eteenpäin ja väkevä läsnäolo tässä hetkessä heijastelee elämää ja sen hauraita sävyjä intensiivisellä herkkyydellä ja voimalla. Rahmel toimii soolo- ja yhtyeprojekteissaan niin säveltäjänä, sanoittajana, sovittajana sekä tuottajana, soiton ja laulun ohella.

 

Helmikuussa 2018 julkaistu 'Varjot kulkevat mukanani' -debyytti-EP syntyi tarpeesta ja halusta tehdä ja julkaista musiikkia yksin, soolona. Kolme kappaletta, jotka tuntuivat alusta lähtien sopivan luontevasti yhteen luoden omat vahvat tarinansa, vetävät ääriviivojaan kohti tätä hetkeä ja viileää pop-estetiikkaa. Kerrokselliset ja sävykkäät yhtyesovitukset, soljuvan kahleeton ja puhutteleva laulu sekä kristallinkirkas kantele kietoutuvat kiehtovan tyylikkääksi maisemaksi, joka jätttää jäljen.

 

Kardemimmien lisäksi Jutta vaikuttaa mm. seuraavissa kokoonpanoissa: Unaja, Maara, New Better Spring Band sekä Erkki ja tytöt.

 

Jutta Rahmel - kantele, laulu

 

www.juttarahmel.com

 

 

***

SAMPO LASSILA NARINKKA

 

Sampo Lassila Narinkan ohjelma on matka klezmerin, Itä-Euroopan juutalaisten mystisen kansanmusiikin maailmaan. Vaikuttavista live-esiintymisistään tunnetun trion konsertti alkaa hyvin perinteisellä klezmerillä ja vanhaan tyyliin soitettuna. Kappale kappaleelta musiikkiin lisätään sävyjä ja tehoja ja lopuksi päädytään yhtyeen omintakeiseen originaalimusiikkiin, uuteen suomalaiseen klezmeriin, suomiklezmeriin.

 

Konsertissa klezmer kulkee matkan 1800 -luvun Bessarabian pienistä juutalaiskylistä, Sthetl:eistä, aina nykyaikaiseksi ja robustiksi suomalaiseksi ”lähiöklezmeriksi”, joka saa sävyjä nykysuomalaisesta mielenmaisemasta ja eri musiikkityyleistä – kansanmusiikista, jazzista, tangosta ja jopa kamarimusiikista.

 

Musiikki on melodista, herkkääkin, surusilmäistä ilon musiikkia – toisaalta balkantyylistä groovaavien rytmien musiikkia huumoria ja improvisaatiotakaan unohtamatta. Klezmermusiikin tummanpuhuva kertova sävy liittyy konserteissa paikoitellen myös kappaleisiin liittyviin sanallisiin tarinoihin.

 

Sampo Lassila - kontrabasso

Aleksi Trygg - viola pomposa

Markku Lepistö - harmonikka

 

https://www.facebook.com/SampoLassilaNarinkka/

http://sampolassila.weebly.com/sampolassilanarinkkasuomi.html

www.youtube.com/user/ugriklez