Rahvaanmusiikin kerho: Solju + Juuri&Juuri

Kuvaus

Arvon rahvas!

 

Syksy saapuu ja Rahvis kirmaa helteisiltä kesälaitumilta takaisin Telakan syleilyyn! Juuri (ja Juuri) kun saimme nauttia arvoisan emeritusprofessori Heikki Laitisen ja kumppaneiden keikasta Telakalla Rahviksen erikoisillassa, suuntaamme katseemme jo ensi viikon klubiin! Tuolloin päästään nauttimaan kunnon perinteisestä pelimannimeiningistä Juuri&Juuri -duon antaumuksellisessa otteessa! Pelimannipoljennon vastapainona sukelletaan saamelaisiin äänimaisemiin eurooppalaisen kokeilevan popmusiikin vaikuttein, kun Ulla Pirttijärvi ja tyttärensä Hildá Länsman Solju-yhtyeineen maalaavat Telakan hämyn maanläheisillä ja eteerisillä äänillään.

 

Rahvaanmusiikin kerho: Juuri&Juuri + Solju

to 13.9. klo 21 

Kulttuuritalo Telakalla (Tullikamarin aukio 3, Tampere)

 

liput 10/5€

 

20.30 lipunmyynti

21.00 Juuri & Juuri

22.00 Solju

 

Jamit jatkuvat tuttuun tapaan aina ennen Rahvis-klubia klo 19-20.30 Kulttuurikeskus Uululla (Erkkilänkatu 11 C, 4.krs)! Kyseessähän on siis matalan kynnyksen kansanmusajamit, joihin kaikenikäiset ovat tervetulleita. Jami-emäntänä kanteleen kanssa häärää Hanna Ryynänen. 

(http://uulu.fi/palvelut/musiikkikoulu/opettajat/)

 

PS. Jäseneksi kannattaa liittyä vielä syksylläkin, sillä 15€ pienuinen jäsenmaksu takaa sen, että klubeillemme pääsee alennettuun hintaan! Lisäksi jäsenkortilla Telakan tiskiltä Rahvis-iltoina opiskelijahinnoilla kurkun kostuketta! 

 

Syksyn muut klubit:

 

Musaklubit Telakalla klo 21, liput 10/5 e
pe 19.10. - SUGRIFEST
to 22.11. - LAMMASSAARI & JANKA-MURROS, SILJA PALOMÄKI
to 13.12. - ANNE-MARI KIVIMÄKI & PALOMYLLY, TUOMAS ROUNAKARI 

 

Tanssiklubit Kulttuuritalo Laikulla, ilmainen sisäänpääsy

la 20.10 SUGRIFEST

la 10.11. (tba)

 

 

***

JUURI & JUURI

 

Suomessa tehdään paljon hienoa uutta kansanmusiikkia, mutta sitä ihan perinteistä tyyliä kuulee vähemmän. Juuri & Juuri -duo perustettiin 10 vuotta sitten paikkaamaan tätä aukkoa. Nimensä mukaisesti yhtye keskittyy perinteeseen, niin vanhojen pelimannien soiton kuin arkaaisen kantele- jouhikko- ja paimensoittoperinteenkin pohjalta. Oma äänikin väistämättä kuuluu: viulupolskan soitto harmoonilla tai kanteleplimpotuksen siirtäminen nyckelharpalle ei enää ole perinteen tarkkaa toistoa.

 

Musiikkia soitetaan rehellisellä antaumuksella ja ehdottomasti pilke silmäkulmassa, romantiikkaa, polkansoittoa ja perinnekantapeikkoja unohtamatta. Pääinstrumentaatio on harmooni ja viulu, mutta muita menoon mukaan irtoavia lempisoittimia ovat avainviulu, huuliharppu, piano ja tietenkin laulu.

 

Emilia Lajunen - 5-kielinen viulu, avainviulu, laulu

Eero Grundström - harmoni, huuliharppu, laulu

 

http://www.soundcloud.com/juuri-juuri

 

 

***

SOLJU

 

Solju on yhtye, jossa äiti Ulla Pirttijärvi ja tytär Hildá Länsman luovat dialogia perinteisen ja modernin saamelaisen kulttuurin välille ja nivovat yhteyksiä eurooppalaiseen kokeilevan popmusiikkiin. Soljun musiikissa yhdistyvät saamen kieli ja joiku uusiin ja innovatiivisiin äänimaisemiin.

 

Soljun debyyttialbumin *Ođđa Áigodat* tuottavat Samuli Laiho ja Teho Majamäki, miksaus Riku Mattilan. Pirttijärven ja Länsmanin säveltämistä ja sanoittamista lauluista koostuva levy julkaistiin huhtikuussa 2018 Bafe’s Factory -levymerkillä.

 

Hildá Länsman – laulu, joiku

Ulla Pirttijärvi – laulu, joiku

Teho Majamäki – perkussiot

Janne Puurtinen – koskettimet

 

https://open.spotify.com/album/3hNWX7sha4ZmGnfaO2h8Nw

https://areena.yle.fi/1-3710647

 

https://www.facebook.com/soljuofficial/
http://www.solju.fi