Rahvaanmusiikin kerho: VILDÁ / AP Sarjanto & Arto Järvelä

Kuvaus

 

Arvon rahvas!

 

Juhlaklubit juhlittiin pillien ja viulujen soidessa, koko tuvan yhtyessä spontaanisti Timo Saaren vetämään huutokatrilliin ja Pekon laulattaessa komiata Morsiammen kuoloa rahvaalla! Tanssittiinpa ja laulettiinpa juhlien viimeiset sävelet vielä sellaisissa afrikkarytmeissä, että hiki tuli pintaan paremmin kuin saunassa! Suurenmoiset kiitokset kaikille juhliin osallistuneille, niin kuulijoille, musikanteille kuin Telakalle! Tästä on ilo ja kunnia jatkaa seuraavat 20 vuotta!

Rahviksen antoisa juhlavuosi päätetään sieluja soljuttavan harmonikan ja joiun maisemiin rauhoittaen bilesyksyn pulssimme jouluun. Telakalla tunnelmoi tuolloin Hildá Länsmanin ja Viivi Maria Saarenkylän lumoava duo VILDÁ. Illan aloittaa laulaja-lauluntekijä AP SARJANTO yhdessä viulujen mestari ARTO JÄRVELÄN kanssa.

 

*****

Rahvaanmusiikin kerho: VILDÁ / AP Sarjanto & Arto Järvelä

Kulttuuritalo Telakalla (Tullikamarin aukio 3, Tampere)

to 12.12. klo 21

 

20.30 lipunmyynti

21.00 A.P. Sarjanto & Arto Järvelä

22.00 VILDÁ

 

liput 10€ / 5€

(alemmalla hinnalla opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, Rahviksen jäsenet)

 

*****

Kevään kattaus on hyvää vauhtia valmistumassa, tästä jo kalenteriin Rahvaanmusiikin kerhon kevään 2020 klubipäivät ja tähän mennessä varmistuneet esiintyjät:

to 16.1. Juha Kujanpää Ensemble

to 13.2. Duo Petri Hakala & Markku Lepistö

la 14.3. (Samuelin Poloneesi -klubi) MA Rouf

to 23.4. LempiLempi

 

***

AP SARJANTO & ARTO JÄRVELÄ

AP Sarjanto on maanläheinen hämäläinen lauluntekijä, joka on tullut tunnetuksi soololevyistään Kova maa (1998), En palvele enää huonoa isäntää (2003) ja Vanhan kuninkaan laulaja (2007). Kotikutoisesta ja folk-henkisestä tyylistä huolimatta monet hänen lauluistaan nousivat kahdella eri vuosikymmenellä Radio Suomen soittolistojen kärkisijoille. Lisäksi hänen laulujaan ovat levyttäneet mm. Vesa-Matti Loiri, Tapio Liinoja, Topi Sorsakoski sekä Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus. Vuodesta 2009 lähtien Sarjanto on johtanut suomenkielistä folkia esittävää Petty Pilgrims-yhtyettä. 

Arto Järvelä on yksi Suomen tunnetuimmista pelimanneista, joka on esiintynyt soolona ja eri kokoonpanojen kanssa ympäri maailmaa. Virtuoosimainen ja monia eri musiikkiperinteitä hallitseva viulisti muistetaan esimerkiksi yhtyeistä JPP, Pinnin pojat, Koinurit, Nordik Tree sekä Erik Hokkanen & Lumisudet. 

Kaksikko on esiintynyt harvakseltaan yhdessä 20 vuoden ajan. Keikoillaan he esittävät materiaalia AP Sarjannon soololevyiltä, joiden elämänmakuisissa kappaleissa yhdistyvät bluegrassin, irlantilaisen kansanmusiikin sekä vanhan polven suomalaisen lauluntekijäperinteen ainekset.

 

A.P. Sarjanto – laulu, kitara, mandoliini

Arto Järvelä – viulu, laulu

 

***

VILDÁ

VILDÁn musiikki on uniikki yhdistelmä mystisiä joikuja, svengaavia rytmejä ja improvisaatiota. Vaikutteita ammennetaan saamelaisten vahvasta yhteydestä luontoon, nykypäivän popmusiikista sekä suomalaisesta kansanmusiikista. Mm. Solju-yhtyeestä tutun Hildá Länsmanin vaikuttavat joiut ja nuoren, palkitun virtuoosin Viivi Maria Saarenkylän ilmeikäs harmonikka luovat dialogin, joka tempaisee kuulijan matkalle pohjoisen tuntureille, Saamenmaan tuulien tuiverrukseen – tyttömäisellä charmilla.

VILDÁn esikoisalbumi Vildaluodda – Wildprint julkaistiin huhtikuussa 2019 (Bafe’s Factory).

Hildá Länsman – laulu, joiku,kehärumpu
Viivi Maria Saarenkylä – harmonikka, efektit

 VILDÁ
Facebook
Instagram