Rahvis20w!

Kuvaus

 Arvon 20wee rahvas!

 Se oli kuulkaa viime vuosituhatta, kun kansanmusiikkiklubit pyörähtivät ensi kertaa käyntiin Telakalla! Ja siitä lähtien on Rahvis soinut Telakan lämpimässä tunnelmassa säännöllisesti. Rahvaanmusiikin kerho on Suomen pisimpään toiminut kansanmusiikkiklubi ja yksi Suomen pisimpään yhtäjaksoisesti ja samassa paikassa toimineita musiikkiklubeja. Eläköön Rahvis!

Pyöreitä on juhlistettu tänä vuonna jo muutamallakin erikoisohjelmalla ja juhlat sen kun jatkuvat huipentuen kaksi-iltaiseen juhlaklubitukseen Telakalla! Tälle olemme varanneet viikonlopun ja kolme bändiä per ilta, jotta pimeässä marraskuussa olisi enemmän yhdessäolon ja hyvän musiikin juhlaa! Kattaus sisältää kaikkea mitä kunnon kansanmusiikkiklubin kuuluukin: nykykarjalaista haitarismia, romanilauluja, hurjaa eteläpohjalaista pelimanniotetta, tuohihuiluja ja sarvia, torvifanfaareja, Armas Otto Väisästä ja etnomusikologien luokkakokousta! Soitinten määrä ja kirjo on Rahvis20w.-juhlissa korvia ja sielua hivelevä!

20-vuotista Rahvaanmusiikin kerhoamme kuulla myös MetsossaDJ-lounaan merkeissä jo pe 8.11. sekä juhlalauantaina 16.11. klo 13 Metso Livessä, jossa Suomen ainoa kansanmusiikki-podcast Surullista, köyhää & nöyrää haastattelee Hilja Grönforsia.

 

RAHVIS20W PÄÄKIRJASTO METSOSSA (Pirkankatu 2, Tampere)

 pe 8.11. klo 11:30-13 Cafe Metson DJ-lounas – dj:nä Rahviksen Jenni Lares

 la 16.11. klo 13-15 Rahvaanmusiikin kerho 20 vuotta: Keskustelu ja konsertti - Hilja Grönfors

 - Metson tapahtumiin vapaa pääsy -

 RAHVIS20W – JUHLAKLUBIT KULTTUURITALO TELAKALLA (Tullikamarin aukio 3, Tampere)

 pe 15.11.

 20.30 lipunmyynti alkaa

 21.00 Anne-Mari Kivimäki ystävineen

 22.00 Hilja Grönfors Trio

 23.00 MäSä-Duo

 la 16.11.

 20.30 lipunmyynti alkaa

 21.00 Primitiivisen musiikin orkesteri Primo

 22.00 Armas

 23.00 Class of ’99

 

Liput per ilta 15/10€ (alennettu hinta Rahvaanmusiikin kerhon jäsenet, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät). Klubi-iltoihin ei myydä yhteislippua, mutta perinteisesti saman viikon maanantaista alkaen lippuja voi ennakkoon ostaa Telakan tiskiltä!

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA RAHVIKSEN SYNTTÄREILLE!

 

Perjantai 15.11.

ANNE-MARI KIVIMÄKI YSTÄVINEEN

 A-M Kivimäki ystävineen esittää juhlaklubilla soivan Rahvishistoriikin. Iltamatyyppinen ohjelmanumero sisältää luennointia, tanssitusta, torvifanfaareja sekä yhteislaulua.

 http://www.annemarikivimaki.fi/

 ***

 HILJA GRÖNFORS TRIO

Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla vuonna 2005 mestarikansanlaulajaksi nimitetty Hilja Grönfors on laulanut lapsesta asti. Hän on tehnyt elämäntyönsä romanilaulujen kerääjänä ja esittäjänä, ja tuonut yhteisönsä lauluperinteen Suomessa valtaväestön ulottuville muun muassa opettamalla Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla. Hilja on esiintynyt yhtyeineen Suomessa useilla keskeisillä konserttilavoilla ja festivaaleilla sekä ulkomailla muun muassa Ranskassa, Tšekissä ja Ruotsissa.

Hilja Grönfors - laulu

Valtteri Bruun - kitara

Kiureli Sammallahti - haitari

https://hiljagronfors.com/

***

MÄSÄ-DUO

Madventuresin Mad music maailmanmusiikkikirjassakin mainittu MäSä-Duo yhdistelee uutta ja vanhaa perinnettä ronskilla eteläpohjalaisella otteella, jossa tiukka pelimanniote viulussa kohtaa rytmikkään hanurismin. Etelä-pohjalaispastorit jakavat ilosanomaansa jae kerrallaan. Unohda tuomionpasuunat, nauti ennemminkin armollisen rakkauden julistuksesta sekä latomerien kaipuusta ja anna eteläpohjalaisen miehen kokea lohtua, toivoa ja uskoa omimmassa interiöörissään.

Kyösti Järvelä – viulu

Lauri Kotamäki - haitari

https://masa-duo.webnode.fi

lauantai 16.11.

***

PRIMITIIVISEN MUSIIKIN ORKESTERI PRIMO

Hannu Saha: kanteleet, märistysrauta, laulu
Heikki Laitinen: kanteleet, tuohihuilu, laulu
Rauno Nieminen: kanteleet, huilut, sarvet, rumpu, laulu

Primo erikoistui ensimmäisenä suomalaisena yhtyeenä muinaissuomalaisiin, vanhoihin suomalaiskarjalaisiin soittimiin ja kalevalaiseen musiikkiin. Orkesterin tohtorit ovat saaneet tutkimustensa tulokset soimaan jo 40 vuotta. Runolaulut, kisavirret ja trepatskat soivat autenttisin instrumentein alkuperäiseen muinaiseen estetiikkaan perustuen, muunnellen ja improvisoiden. Primo vie aikamatkalle tuhannen vuoden taakse ja kauemmaksikin!

http://raunonieminen.com/primo/

***

ARMAS

Armas(2013–) on viisihenkinen kansanmusiikkiin vankasti nojaava akustinen yhtye. Yhtyeen äänimaailman luovat haitari, harmooni, erilaiset kansanomaiset puhaltimet, viulu, kielisoittimet, myös jouhikko, lyömäsoittimet, toisinaan myös laulu. Armas-yhtyeen musiikki kiinnittää nykykansanmusiikista kuin perinnemusiikistakin kiinnostuneiden huomion ja luo katsauksen mm. erilaisiin kansanpuhaltimiin ja niiden sävykkäisiin sointeihin. Yhtyeen estetiikka pohjautuu niin perinteeseen kuin moderniin, uutta luovaan yhtyesoitantaan.

Olli Kari - haitari, puhaltimet, laulu

Samuli Karjalainen - kielisoittimet, puhaltimet, laulu

Mimmi Laaksonen - puhaltimet, harmooni, laulu

Kirsi Ojala - puhaltimet, udu, laulu

Kirsi Vinkki - viulu, alttoviulu, jouhikko, puhaltimet, laulu

https://armasyhtye.wordpress.com/tietoja/

***

CLASS OF ’99

Rahvaanmusiikin kerhon juuret ovat etnomusikologian oppiaineessa Tampereen yliopiston uumenissa. Rahviksen juhlaklubilla kokoontuvat itseoikeutetusti vuoden ’99 etnomusikologian opiskelijat ja Rahviksen perustajajäsenet soivaan luokkakokoukseen Telakan lavalle! Ketkä kaikki pääsevät paikalle, sitä emme tiedä, mutta alkuaikojen aktiiveihin lukeutuu mm. Pekko Käppi, Lari Aaltonen, Tuuli Talvitie, Janne Laurila ja Ville Leinonen.