Summer Camp of Georgian singing with Nana Mzhavanadze

Kuvaus

Georgialaisen laulun kesäleiri Nana Mzhavanadzen kanssa
Kemiönsaarella, Lomakoti Labbnäsissä
8 - 11. elokuuta 2019

Opettajana on Tbilisin musiikkikonservatoriossa opiskellut georgialainen etnomusikologi ja laulupedagogi Ph. D. Nana Mzhavanadze, joka tutkimustyönsä ohessa opettaa georgialaista laulua kansainvälisesti ja on johtanut lukuisia laululeirejä Georgiassa. Nana on vieraillut myöskin Suomessa säännöllisesti ja hän on rakastettu ja taitava opettaja, joka saa vasta-alkajatkin helposti mukaan. Opetus perustuu pääasiassa kuulonvaraiseen oppimiseen.

Opetustunnit ovat rentoja, hyväksyviä ja lämminhenkisiä. Opimme lauluja Georgian eri alueilta, kirkkolauluja ja piiritanssia. Ei huolta, vaikka eksyisikin sävelistä hetkeksi, sillä vierellä tai lähellä on aina toinen, jo kyseisen kohdan oppinut laulaja, jota seurata. Siispä tule rohkeasti mukaan oppimaan georgialaista polyfonista laulutraditiota. Opetuskieli englanti, laulukieli georgia.

“When we as Georgians open our mouths to sing, our eyes are already searching for other voices to join. Within our music-making, the separation, loneliness and isolation of our complex modern day existence has no place. Only our love belongs here. Through this cherished vein, we Georgians carry all that we hold dear. The bloodline of our ancestors. The heartbeat of our nation. The secrets of our immortality. It will be my honour to share our songs with you.”
- Nana Mzhavanadze

---------------------------------------------------

Georgialaisen laulun kesäleiri 2019 järjestetään todella viihtyisässä Lomakoti Labbnäsissä, joka tarjoaa rauhallista ja luonnonläheistä majoitusta entisessä pappilassa. Pappilan lahjoitti Amos Anderson Kemiönsaaren ruotsinkielisille martoille ja osa sen kalustuksesta on peräisin Tamminiemestä.

Lomakoti Labbnäs sijaitsee Varsinais-Suomessa, keskellä Kemiönsaarta, Dragsfjärden järven rannalla. Laululeirin ohessa on mahdollisuus nauttia Suomen suvesta, saaristoluonnosta ja hyvästä ruoasta, saunoa ja uida sekä rentoutua loistavassa seurassa :-) Ja ennen kaikkea: Tutustua tai päästä syvemmälle georgialaisen laulun maailmaan.