Suruvesien sulattelijaiset

Kuvaus

Suruvesien sulattelijaiset - yhteisöllinen itkukonsertti

Kansanmuusikko ja äänellä itkijä Emmi Kuittisen yhteisöllisessä itkukonsertissa Suruvesien sulattelijaitset tutustutaan itkuvirsien maailmaan lempeästi. Konsertti rakentuu perinteisten itkuvirsien ja Emmin omien itkulaulujen ympärille. Lisäksi yleisöllä on mahdollisuus kokeilla äänellä itkemistä yhdessä Emmin kanssa, ehdottaa itkuaiheita tai halutessaan esittää oma itkuvirtensä.

Emmi Kuittinen on karjalaiseen itkuvirsiperinteeseen perehtynyt laulaja ja kansanmuusikko. Hän esittää itkuja niin soolona kuin erilaisissa projekteissa – hän on yhdistellyt itkuja niin tanssin, nykysirkuksen kuin stand upin kanssa. Emmin oma itkuyhtye on Emmi Kuittinen & Ikuisen ikävän orkesteri ja hän on Project Vainiolla Ensemblen laulaja ja itkijä. Lisäksi hän kouluttaa säännöllisesti itkukursseilla ja -työpajoissa. Emmi on koulutukseltaan musiikkipedagogi (AMK), musiikin maisteri ja yhteisömuusikko. Taiteellisen työn ja itkuvirsikoulutuksen lisäksi Emmi on toiminut taidepedagogina, kansanlaulun opettajana ja hoivamuusikkona. Lisätietoa Emmistä on kotisivuilla emmikuittinen.com.

Konsertin järjestää Äänellä itkijät ry, ja se on osa Tallarin projekteja (lisää tietoa projekteista: http://kansanmusiikki-instituutti.fi/tallari/projektit/)

Aika ja paikka: Lauantaina 7.12. klo 15 Karjalatalon Sortavala-sali (2. krs), Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki
Pääsymaksu: 5 €, Äänellä itkijät ry:n jäsenille vapaa pääsy

Jos haluat esittää tilaisuudessa oman itkusi, kerrothan siitä Emmille etukäteen (emmi.kuittinen@gmail.com)