Tanssi Vieköön -festivaali

Kuvaus

Uusi Tanssi Vieköön -festivaali: kokeiltavana 60 tanssilajia, mukana tunnetuimmat tanssin ja tanssimusiikin tähdet

Euroopan suurimpiin kuuluva tanssifestivaali täyttää Helsingin Messukeskuksen 18.–19. elokuuta. Uusi festivaali tuo yleisön nähtäväksi ja kokeiltavaksi yli 60 eri tanssilajia twerkkauksesta nykytanssiin ja hip hopista lavatansseihin.

Festivaalin ohjelmaa ovat rakentamassa sekä kymmenet suomalaiset tanssiseurat että tunnetut kotimaiset ja kansainväliset tanssin ammattilaiset.

Tunnetuimpia ulkomaisia vierailijoita ovat katutanssin maailman kärkeen kuuluva Mr Wiggles, USA:n avointen tanssikilpailujen moninkertainen voittaja, swingin maailmaneliittiin kuuluva pari Jordan Frisbee ja Tatiana Mollmann sekä Suomen kaikkien aikojen menestynein kilpatanssipari Jukka Haapalainen ja Sirpa Suutari-Jääskö.

Messukeskus täyttyy rytmeistä ja eri puolilla taloa raikaa salsa, dancehall, reggaeton, argentiinalainen tango, kansanmusiikki ja monta muuta musiikin tyylisuuntaa. Tanssilajeja on edustettuina 60, mukana mm.

-       afrokuubalaiset tanssit, acrobatic rock'n'roll, argentiinalainen tango, bachata, bassoa, blues, boogie woogie, break dance, bugg, cha cha, change change, charleston, commercial, dancehall, discotanssi, flamenco, foksi, foxtrot, fusku, hidas valssi, hiphop, jenkki, jive, kansantanssi, karnevaalisamba, kizomba, lindy hop, locking, masurkka, nykytanssi, paso doble, polkka, popping, pyörätuolitanssi, quickstep, reggaeton, rock n roll, rock swing, rockabilly, rumba, rumba-bolero, salsa, samba, semba, senioritanssi, soolo blues, soolo charleston, step ja irlantilainen tanssi, tango, tankotanssi, twerkkaus, valssi, west coast swing, wieninvalssi, vogue ja zouk.

Yleisöä ovat opastamassa huipputason tanssinopettajat. Tanssimista voi kokeilla itse tai nauttia huippuosaajien tanssista katsomoista käsin. Karnevaalikadun ravintoloista pääsee katsellen nauttimaan myös erilaisista tanssikulkueista.

Tanssikoulu Stepup tuo Messukeskukseen huikean Tanssin vuosikymmenet -show’nsa. Nostalginen kavalkadi kertoo tanssin tarinan 1920-luvulta tähän päivään juontajanaan itseoikeutetusti Marco Bjurström.

Tanssimusiikin tähdet Suomen suurimmalla tanssilattialla

Messukeskukseen rakennetaan festivaalia varten myös Suomen suurin tanssilattia.

Tanssi Vieköön -festivaalin perjantain aloittavat suurella lavalla Tuure Kilpeläinen Kaihon karavaaninsa kanssa sekä tanssiorkesteri Hurma, ja illan huipentaa Jari Sillanpää. Lauantaina aloitellaan Katri Helenan tahdissa jo puoliltapäivin ja tanssi jatkuu Agentsien ja Vesa Haajan, Kyösti Mäkimattilan ja Finlandersin tahdittamana. Lauantain kohokohtiin kuuluu myös Kuningatarcoctail esiintyjinään Eija Kantola, Marita Taavitsainen ja Saija Tuupanen. Lauantai-illan päättää ainutlaatuinen kokoonpano Finnhittien Kuninkaat, mukana ikisuosikit Danny, Frederik ja Tapani Kansa.

Tanssi Vieköön -festivaalin suojelija on taiteilijaprofessori, tanssija, koreografi ja laulaja Jorma Uotinen, joka myös itse esiintyy tapahtumassa.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Tanssi Vieköön -festivaali on tanssin ystävien ja ammattilaisten uudenlainen kohtaamispaikka Messukeskuksessa Helsingissä. Avoinna perjantaina18.8.2017 klo 17–02 ja lauantaina 19.8.2017 klo 12–02. Festivaali juhlistaa Suomen satavuotista taivalta tanssin ilon kautta.

Lisätietoja: Messukeskus, taiteellinen johtaja ja ohjelmatuottaja Tiina Aalto, tiina.aalto@messukeskus.com, puh. 045 222 4418. Viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, tarja.gordienko@messukeskus.com, puh. 050 584 7262. www.tanssiviekoon.fi, #tanssivieköön