Työ ja ilonpito – Pispalan Sottiisi 2018

Kuvaus

Sottiisiviikko huipentuu yli 1000 esiintyjän Työ ja ilonpito -suurteokseen Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Tanssiteoksen taiteellisena lähtökohtana on sovinnon teema. Siinä tanssi ja musiikki kietoutuvat historian pyörteisiin luoden siltaa sadan vuoden takaisten tapahtumien ja nykypäivän välille.'

Pispalan Sottiisin 2018 suurteos Työ ja ilonpito luo siltaa sadan vuoden takaisten tapahtumien ja nykypäivän välille yli 1000 esiintyjän voimin. Teoksen musiikista vastaa kansanelektrobändi Suistamon Sähkö. 20 € tai Sottiisipassi. Osta liput Puodista.

100 vuotta sitten kaikki oli toisenlaista. Suomi oli juuri itsenäistynyt, mutta eli edelleen kansakuntana vahvassa murroksessa, ja alkoi vasta luoda perusteita tasa-arvolle ja yhdenvertaisuudelle. Maaseudun väki lähti kaupunkeihin työn ja leivän perässä.. Työstä oli tullut tuotantoa ja tehtaat jyskyttivät höyryn voimalla. Lapset kirmasivat kaupungin kujilla. Nuoret ottivat mallia aikuisista sekä hyvässä että pahassa; paloviinaa poltettiin ja myös maisteltiin. Kaikki oli uutta ja jännittävää. Se houkutteli ilonpitoon ja tutustumaan muualta tulleisiin ihmisiin.

Työ ja ilonpito -teoksessa liikutaan työn ja työväen maailmasta lasten ja nuorten leikkeihin, herraskaisten tansseihin ja kaiken kansan yhteisiin tansseihin. Tämä tanssiteos on rekonstruktio Sottiisissa 1990 esitetystä samannimisestä tanssidraamasta. Koreografeina ovat Jutta Wrangén, Petri Kauppinen, Hannu Nipuli, Jukka Heinämäki ja Petri Hoppu sekä Oamkin opiskelijat. Musiikista vastaa kansanelektrobändi Suistamon Sähkö Anne-Mari Kivimäen johdolla. Esiintyjinä ovat kansantanssijat kautta maan.