Leikarit

Yleiskuvaus

Pelimanniyhtye Leikarit on toiminut vuodesta 1975 lähtien esiintyen paitsi kotinurkillaan pääkaupunkiseudulla myös muualla Suomessa ja ulkomailla. Yhtyeen pitkä ura on tuonut sille näkyvän aseman maamme kansanmusiikkikentässä ja se on kahdesti voittanut pelimanniyhtyeiden Suomen mestaruuden. Leikareissa on edustava joukko pelimanneja, jotka soittavat myös monessa muussa yhtyeessä. Kokoonpano joustaa tilaisuuden mukaan, useimmiten ryhmä esiintyy 4-8:n soittajan vahvuisena.

Shortly in English

The folk music group LEIKARIT usually performs in the Helsinki-Espoo region playing weddings, birthdays and congress dinners, just to name a few.

Erityisosaaminen

Leikarit on perehtynyt espoolaiseen pelimannimusiikkiin, jota yhtyeen jäsenet ovat keränneet ja nuotintaneet. Yhtye esittää espoolaisia kappaleita aktiivisesti ja on tallentanut niitä äänitteille. Lisäksi materiaalista on julkaistu nuotteja.

Kokoonpano

Reino Harjunkoski (basso) Panu Helke (basso) Ulla Hillebrandt (viulu, laulu, lusikat) Maria Kalaniemi (harmonikka, laulu) Maarit Kyllönen (viulu, laulu) Rauno Lehtovaara (viulu) Elina Leskelä (harmonikka) Raimo Nummela (harmonikka) Rebecca Roozeman (viulu) Jussi Tarkkanen (viulu, mandoliini) Tony Wallius (klarinetti)

Julkaisut ja teokset

Leikarien musiikkia on vuodesta 1981 lähtien julkaistu lukuisilla äänitteillä ja julkaisuilla: Hevostrokari. LP-levy OMLP 4 1981 ja CD-levy OMCD 4 2001 Pelimannin syntymäpäivät. LP-levy LELP-1 ja C-kasetti LEC-1 1983 Leikarit ja klaneetti. LP-levy LELP-2 ja C-kasetti LEC-2 1985 Klaneetti, nuottikirja. Paavo Helistö 1985 Leikarit, nuottivihko I. 1985 Jepu jepu jee. LP-levy LELP-3 ja C-kasetti LEC-3 1988, CD-levy LECD-3 2003 Pelimannin peruja. CD-levy LECD-4 ja C-kasetti LEC-4 1995 Leikarit, nuottivihko II "Hellströmin nuottikirja". 1997 Leikarit meets Kesäpelimannit. CD-levy LECD-5 2007 Leikarit 30 vuotta, Leikarien historiikki. Tapani Mäkinen 2007

Musiikki- ja/tai tanssityylit

Yhtyeen ominta aluetta ovat suomalainen kansanmusiikki ja vanha tanssimusiikki, mutta ohjelmistossa on myös ruotsalaisia ja amerikansuomalaisia perinnekappaleita. Jäsenten omissa sävellyksissä on vaikutteita muistakin maista ja tyyleistä.

Esiintymisvalmius

Yhtye esiintyy monentyyppisissä julkisissa ja yksityisissä tilaisuuksissa: konserteissa, festivaaleilla, kansanmusiikkiklubeilla, kouluissa (mm. vanhojen tanssit), päiväkodeissa, sairaaloissa, yritysten tilaisuuksissa, messuilla, häissä, syntymäpäivillä ja muissa perhejuhlissa.

Instrumentit

Viulu, mandoliini, klarinetti, harmonikka, basso

Tekijän tapahtumat