Niina Hannula

Yleiskuvaus

Niina Hannula alttoviulisti, viulisti, laulaja, säveltäjä, sanoittaja, kapellimeatsri ja pedagogi joka työskentelee laaja-alaisesti kevyen ja klassisen musiikin kentällä rikkoen niiden välisiä raja-aitoja. Hannulan sooloalbumi Sääpäiväkirja julkaistiin 1.6.2023.Hänen kynästään ovat näytelmät Koiramäen Suomen historia, Puluboi ja poni, Koirien Kalevalan sävellykset ja sanoitukset, tanssiteokset Uneni eivät pelkää pimeää, Kallioista ja Tunne, tunne sekä monitaiteinen Kehrä teos.Hän on sovittanut Jesse Kaikurannan 10-vuotis taiteilijajuhla-kiertueen ohjelmiston jousiyhtyeelle ja toimi yhtyeen johtajana, sekä teatterikapellimestarina mm. Nunnia ja konnia suurmusikaalissa. Hannula työskentelee sävellyksen-, sovittamisen- ja musiikintekemisen sekä alttoviulunsoiton tuntiopettajana Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa. Lisäksi hän vetää sävellyspajoja muistisairaille kuntoutujille Kulttuurikorjaamon Kuku-hankkeessa. Hannula on työskennellyt mm. sävellysohjaajana ja koordinaattorina Keski- Pohjanmaan Kamariorkesterin sävellyspaja-hankkeessa, kevyenlaulun opettajana musiikkiopistoissa sekä sävellyttäjänä erityisryhmien ja maahanmuuttajien parissa.

Shortly in English

Niina Hannula violist, violinist, singer, composer, lyricist, conductor and pedagogue who works extensively in the field of light and classical music, breaking the barriers between them.

Kort på Svenska

Niina Hannula violinist, violinist, sångare, kompositör, textförfattare, dirigent och pedagog som arbetar mycket inom området lätt och klassisk musik och bryter barriärerna mellan dem.

Erityisosaaminen

äänisuunnittelu

Julkaisut ja teokset

Sääpäiväkirja

Tekijän julkaisut