Eteinen on tanssiteos valinnoista – Uusi yhteistyö yhdistää Kirjavat-tanssiryhmän ja Polenta-yhtyeen ensi-illassa 4.2.2022 Lappeenrannassa

ETEINEN – tanssiteos valinnoista
Esiintyjät: Kirjavat & Polenta
Kor. Hanna Poikela / Säv. Petri Prauda

Näet edessäsi oven. Mietit hetken, tartutko ripaan – et ole tästä ennen kulkenut. Kun katsot ympärillesi niin huomaat, ettei tämä olekaan tavallinen eteinen. Ovia on useita, ja vain yhdestä voi kulkea kerrallaan. Joistain ovista et enää pääse takaisin eteiseen. Ja vaikka voisit palata, jokin on muuttunut.

***

Lappeenrantalaisen kansantanssiryhmä Kirjavien tanssiteos Eteinen yhdistää kansantanssin ja kansanmusiikin voimat ennennäkemättömällä tavalla kulttuuritila Nuijamiehen lavalla.

Koreografi Hanna Poikela sai alkuideansa kolmekymppisten tanssijoiden aikuistumiseen liittyvästä ahdingosta: miten tehdään perhe- ja työelämässä itselleen oikeita valintoja, miten eletään kestävää elämää osana yhteiskuntaa.

Tanssiteos Eteinen pohtii, elämmekö sovussa avattujen ovien kanssa. Toiset valinnat ovat aikaan sidottuja, toiset ovat universaaleja. Suurimmat valinnat ovat vain sinun.

Teos ammentaa ajankohtaisuudesta ja omakohtaisuudesta, ja se on yksityisten asioiden kautta kaikille yhteinen. Kautta aikain on tehty oikeita ja vääriä valintoja, muutettu suuntaa ennen kuin on ollut liian myöhäistä tai kenties menty lopullisesti metsään.

Koreografi Hanna Poikela ja säveltäjä Petri Prauda tekevät teoksessa ensimmäisen kerran yhteistyötä kokoillan näyttämöteoksen luojina.

Kirjavien kanssa lavalle nousee debyyttialbuminsa syksyllä 2021 julkaissut kansanmusiikkiyhtye Polenta, joka tunnetaan myös Kansanmusiikki-instituutin Konsta Jylhä 2019-kilpailun voittajana.

***

LIPUT MYYNNISSÄ NYT:
Nuijamiehessä Ravintola Nuijan aukioloaikoina 17 €
Lippupalvelu Livetossa 20 €

Ensi-ilta pe 4.2.2022 klo 19, ikärajaton
Päivänäytös la 5.2.2022 klo 15, ikärajaton
Iltanäytös la 5.2.2022 klo 19, K-18

Esityksen kesto noin 60 minuuttia ilman väliaikaa.

***

Koreografia: Hanna Poikela
Sävellys: Petri Prauda
Tuotanto ja Kirjavien ohjaus: Merja Skyttä
Lavalla: Kansantanssiryhmä Kirjavat ja Kansanmusiikkiyhtye Polenta

Tanssiteos Eteinen on Nuorisoseura Rajan Nuorissa vuonna 1995 perustetun Kirjavat-ryhmän 25-vuotisjuhlateos.