JuuriJuhla-RotFest 2021 kotimaisin voimin livestriimattuna

JuuriJuhla-RotFest –kansanmusiikkifestivaali pidetään Espoossa 5.-10.4. livestriimattuna. Tämä Espoon kansanmusiikin kaupunkifestivaali siirrettiin vuosi sitten sisältöineen viime vuodelta tälle vuodelle. Koronarajoitusten vuoksi ulkomaisten esiintyjien tulo sekä joitakin muita tapahtumia piti ikävä kyllä kuitenkin peruuttaa. Toteutettavat konsertit striimataan suorina lähetyksinä ilman yleisöä, ja ne ovat nähtävissä 7 vrk konsertin jälkeen.

Mikäli olet ostanut lipun mihin tahansa JuuriJuhlan Sellosalin salikonserttiin ja olet antanut lipunoston yhteydessä sähköpostiosoitteesi, saat lipullasi katseluoikeuden kaikkiin kolmeen JuuriJuhlan maksulliseen livestream-konserttiin. Lippurahojen palautusta voi myös hakea 28.3.2021 mennessä osoitteessa https://web.lippu.fi/palautus. Jos haluat osallistua livestream-konsertteihin, mutta et ole antanut sähköpostiosoitettasi lippuoston yhteydessä, voit toimittaa sen 28.3. mennessä Lippu.fi:lle joko puhelimitse 010 633 1030 tai sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@lippu.fi. Mainitse viestissäsi tilaajan nimi, tilausnumero ja sähköpostiosoite, johon toivot striimiliput toimitettavan.

Festivaalin aloittaa 5.4. Ensemble Gamut! -yhtyeen levynjulkistamiskonsertti, missä yhdistellään upealla tavalla kansanmusiikkia keskiaikaiseen musiikkiin. Konsertti tallennetaan Espoon tuomiokirkosta. Ensemble Gamut! -yhtye yhdistää musiikissaan harvinaisella tavalla keskiaikaisia soittimia ja elektroniikkaa. Yhtye on luonut oman uniikin sointimaailmansa satojen vuosien takaisesta musiikista, suomalaisista kansansävelmistä, improvisaatiosta ja nykyaikaisista äänimaisemista käyttämällä hyväkseen elektronisia efektejä, looppausta ja luonnon ääniä. JuuriJuhla-RotFestin konsertti on samalla viime vuonna ilmestyneen yhtyeen ensimmäisen albumin julkistamiskonsertti.

7.4. kuullaan musiikkia Brunskäristä Maria Kalaniemen ja Pekka Pentikäisen tulkitsemana ja matkataan Aspön idyllisiin tunnelmiin Aspö spelmän -yhtyeen musiikin myötä. Aspö on pieni musiikillinen saari Saaristomerellä. Aspön saarella on harrastettu musiikkia kauan, nykyäänkin musiikin harrastus kulkee siellä sukupolvelta toiselle. Aspön pelimannien ytimen muodostavat Johanssonin perhe: Tore, Bruno, Markus ja Johan.
Maria Kalaniemi ja Pekka Pentikäinen ovat molemmat espoolaisia harmonikan soiton ammattilaisia, joiden sydäntä lähellä on saaristo. JuuriJuhla-RotFestissa he tulkitsevat brunskäriläisen Anna Danielssonin sävellyksiä Saaristoillassa. Konsertti toivoo ihmisten kiinnittävän huomiota Itämeren tilaan, ja tulemaan talkoisiin meren hyvinvoinnin puolesta!

Värttinän rautaiset ja riehakkaat muusikot nousevat JuuriJuhlassa samalle lavalle Palefacen kanssa 8.4.! Yleisöllä on lupa odottaa verbaalista ja musiikillista ilotulitusta, jossa hiki virtaa ja asennetta riittää. Pekko Käppi & K:H:H:L luo Sellosalin lavalle 9.4. säkenöivää jouhikkomagiaa, VILDÁ samassa konsertissa puolestaan joikujen mystiikkaa ja svengaavia rytmejä.

Juurakko-yhtyeen 10-vuotisjuhlavuoden konsertti 10.4. tarjoilee materiaalia heidän kaikilta albumeiltaan ja joitain harvemmin soitettuja kappaleita. Juurakon jälkeen Sellosalin lavan valtaa Kimmo Pohjonen UZone! Kimmo Pohjonen tuo haitaria esille yhä elektronisempana koneena, joka tuottaa tekstuuria, rytmiä ja äänimassoja, sekä kontrolloi syntikoita ja efektejä, sekä liikuttaa ääntä myös tilassa.

www.juurijuhla.fi