Vuoden 2020 Kansanmusiikkilevyt: Dantchev:Domain: Say It ja Loimolan Voima: Ruttomužikan kyynäl!

Kansanmusiikki-lehti ja KamuKanta.fi-sivusto julkistavat 12. kertaa Vuoden kansanmusiikkilevy -palkinnon tulokset. Vuoden kansanmusiikkilevy 2020 –palkinnon saavat tasapisteillä levyt DANTCHEV:DOMAIN: Say It ja Loimolan Voima: Ruttomužikan kyynäl!

Äänestyksessä pisteytettiin ja laskettiin yhteen yleisön ja ammattilaisraadin äänet. Yleisöääniä tuli ennätykselliset 1524 kpl. Ammattilaisraadin ääniä kerättiin alan oppilaitosten, järjestöjen, klubien ja festivaalien työntekijöiltä sekä toimittajilta. Ammattilaisraadissa äänensä antoi 36 henkilöä.

DANTCHEV:DOMAIN: Say It
Anna Dantchev tunnetaan myös taiteilijanimellä Bulgarian Voice from Finland. Hän on karismaattinen ja moni-ilmeinen laulaja, jonka syvälle tunteisiin pureutuvaa vahvaa ääntä on verrattu Mercedes Peónin avantgarde-tyyliin.
Say it -albumi nostaa esille suomalais-bulgarialaisen muusikon omaa musiikillista kieltä osana suomalaista monikerroksellista kulttuuria. Perinteestä sykkivän yhtyeen musiikki nojaa sujuvasti myös urbaaniin musiikilliseen kieleen.
Yhteystiedot: Anna Dantchev, anna.dantchev@gmail.com.

Loimolan Voima: Ruttomužikan kyynäl
Loimolan Voima on uutta karjalankielistä musiikkia esittävä yhtye, ja Ruttomužikan kyynäl (suom. Kiivaan miehen kyynel) on heidän debyyttialbuminsa.
Kotoperäinen karjalan kieli on yksi Suomen uhanalaisista aarteista. Loimolan Voima on uuden karjalankielisen musiikin lipunkantaja ja samalla todiste siitä, ettei karjalaisuus ole kuollut, vaan että se elää aikaansa seuraten ja jatkuvasti uudistuen myös nykyajassa. Kokonaan uusia karjalankielisiä kappaleita sisältävän levyn julkaiseminen nyky-Suomessa on harvinaista. Loimolan Voima haluaa tehdä karjalaista kulttuuria ja kieltä entistä tunnetummaksi maassamme musiikin keinoin.
Yhteystiedot: Mika Saatsi, mika.saatsi@gmail.com, 040 2208848

Lisätietoja palkinnosta:

Suomen Kansanmusiikkiliitto / toiminnanjohtaja Päivi Ylönen-Viiri 0500 431 913, toiminnanjohtaja@kansanmusiikkiliitto.fi

Kansanmusiikki-lehti / päätoimittaja Sauli Heikkilä, 045 6711868, lehti@kansanmusiikkiliitto.fi, kansanmusiikki-lehti.fi

Kamukanta.fi / Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus / toiminnanjohtaja Sirpa Lahti, www.kamukanta.fi, toiminnanjohtaja@kansanmusiikkikansantanssi.fi, 040 738 4736