Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen (KEK) henkilöstössä muutoksia

KEKin uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu Hanna Poikela, joka aloitti perehtymisen KEKin toimintaan elokuun puolivälissä.

Hanna Poikela on työskennellyt monipuolisesti taiteilijana, pedagogina, tuottajana ja hallinnollisissa töissä, sekä harrastajien että tanssin ja musiikin ammattilaisten parissa. Vuonna 2012 tanssinopettajaksi Oulun ammattikorkeakoulusta valmistunut Poikela on lähtöisin Rovaniemeltä. Hän on asunut ja työskennellyt vuosia Oulussa ja vuodesta 2019 Hyvinkäällä. Hän toimii laajasti eri puolilla Suomea, luoden perinnetietoisella ja uudistavalla otteella kansantanssille ja kansanmusiikille pintoja kohdata yllättäviä ympäristöjä, uusia yleisöjä ja kokijoita.

“Olen ihan liekeissä tästä mahdollisuudesta aloittaa työni kansanmusiikin ja kansantanssin näköalapaikalla. Tässä työssä kiteytyy koko työhistoriani ja pääsen pistämään osaamiseni likoon tanssin, soiton ja laulun asialla. Sirpa ja Riitta ovat hoitaneet laajaa tonttia upeasti, tästä on hyvä aloittaa! Toivon hyvää yhteistyötä jäsenjärjestöjen kanssa ja kiitän KEKin hallitusta luottamuksesta.”, Hanna iloitsee.

Hanna työskentelee toiminnanjohtajana osa-aikaisesti ja on tavoitettavissa toiminnanjohtaja@kansanmusiikkikansantanssi.fi osoitteesta sekä puhelimitse p. 040 778 6358.

“Turvallisin mielin jätämme KEK:in hyviin käsiin. Roolimme kansanmusiikin ja kansantanssin edistämiseksi jatkuu nyt koulutuksen kehittämisen parissa Taideyliopistossa ja tietysti viestinnän ja eri projektien parissa oman yrityksemme Marjatta & Kaisa – Maetkan kautta. Haluamme kiittää kaikkia jäsenjärjestöjä ja yhteistyökumppaneita menneistä vuosista. On ollut ilo tehdä tätä työtä!”, Sirpa Lahti ja Riitta Huttunen summaavat.

Sirpa toimii osa-aikaisesti Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmän johtajana ja Riitta Taideyliopiston Avoimen kampuksen työelämälehtorina. Uudet osoitteet ovat Taideyliopiston asioissa etunimi.sukunimi@uniarts.fi ja Maetkaa koskevissa asioissa etunimi@maetka.fi.

Lisätietoja:

Hanna Poikela, toiminnanjohtaja
Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus (KEK)
www.kansanmusiikkikansantanssi.fi
www.kamukanta.fi
toiminnanjohtaja@kansanmusiikkikansantanssi.fi
040-7786358

Sirpa Lahti 30.8.2022 saakka
toiminnanjohtaja@kansanmusiikkikansantanssi.fi
040-7384736

Hanna Poikelan kuva © Mikko Malmivaara

Shortly in English

The new executive director of the Promotion centre for Finnish folk music and folk dance is Hanna Poikela.