Kansanmusiikkiliiton joulukuun kiertueyhtyeenä Loimolan Voima

Loimolan Voiman konserteissa musiikki soljuu eteenpäin yhdessä karjalan- ja suomenkielisen tarinoinnin kanssa ainutlaatuisella tavalla. Akustista yleisilmettä tanakoittaa välistä syntetisaattoreiden pulputus ja vanhan rumpukoneen naputtama komppi. Loopperilla on myös oma roolinsa duon livesovituksissa. Toisaalta myös kokonaan akustiset hetket kuuluvat Loimolan Voiman konserttikokemukseen. Yhtyeen muodostavat juuriltaan suistamolaiset veljekset, Tuusulassa asuva Mika ”Miša” Saatsi ja Jyväskylässä vaikuttava Niko ”Miikku” Saatsi. Miša vastaa sävellyksistä ja Miikku kirjoittaa tekstit suoraan karjalaksi.

Karjalankielisen folkin lipunkantaja Loimolan Voiman vuosi 2022 pitää sisällään keikkailua sekä alkukesästä tulevan kakkoslevyn julkaisemisen. Luvassa on albumillinen uutta karjalan kielistä folk-musiikia.

Kotoperäinen karjalan kieli on yksi Suomen uhanalaisista aarteista. Loimolan Voima on todiste siitä, ettei karjalaisuus ole kuollut, vaan että se elää aikaansa seuraten ja jatkuvasti uudistuen myös nykyajassa.

facebook.com/loimolanvoima
instagram.com/loimolanvoima
twitter.com/loimolanvoima

ti 6.12. klo 14 Mäntyharjun kulttuurisali, Kompantie 22
ke 7.12. klo 19 Teatteri Rio, Hallituskatu 11, Oulu
to 8.12. klo 22 Tampere, Telakka
pe 9.12. klo 18 Kuhmo, Kuhmo-talo
la 10.12. klo 21.30 Kannus, Kahvibaari