Kansanmusiikkiliiton perinteikkäät Oriveden kansanmusiikki- ja tanssikurssit 64. kerran!

Oriveden kansanmusiikki- ja kansantanssikurssi täyttää jälleen Murikka-opiston Teiskossa joulun välipäivinä 27.-30.12. Kurssit järjestetään Murikassa nyt neljättä kertaa, ne pidettiin kahtena koronavuotena etäkurssina. Tänä vuonna kurssit ovat sekä lähi- että etäkurssina.

Kurssien nimi tulee siitä, että ne pidettiin yli 50 vuotta Oriveden opistolla. Oriveden kurssien henki on kuuluisa. Kurssit keräävät osallistujia Suomen jokaisesta kolkasta, joka maakunta taitaa olla nytkin edustettuna. Hengen saavat aikaa kurssien pitkät perinteet, uskolliset kurssilaiset ja upeat opettajat. Ensikertalaiset solahtavat hetkessä mukaan tunnelmaan! Kurssin hengen luovat myös yhteissoitot, kurssi-iltamat ja viimeisen illan kurssikonsertti, jonne mukaan kutsutaan myös yleisö. On myös tärkeää, että mukana on sekä pelimanneja että tanssijoita. Murikka-opiston spa-osasto rentouttaa mukavasti hikisen kurssipäivän jälkeen.

Opettajakunta Suomen eliittiä

Nyt ensimmäistä kertaa Oriveden kurssien historiassa on tarjolla lyömäsoitinkurssi. Opettajaksi kurssille on saatu Oskari Lehtonen. Kurssilla perehdytään kansanmusiikissa yleisesti käytettyjen lyömäsoitinten perustekniikoihin ja harjoitetaan valmiuksia toimia kansanmusiikkiyhtyeissä. Osallistuminen ei edellytä minkäänlaista kokemusta lyömäsoittimista, mutta kurssi soveltuu myös niille, jotka ovat lyömäsoittimia jo soittaneet.

Nyt myös tarjolla pitkästä aikaa 2-rivisen haitarin alkeiskurssi. Kurssin opettajana Miia Palomäki. Soitinkin on mahdollista saada lainaksi kurssille, joten kynnys osallistua on matala. Muiden 2-riviskurssien opettajat ovat Pekka Pentikäinen ja Leija Lautamaja.

Jouhikkokurssikin järjestetään Oriveden kursseilla harvakseltaan, nyt opettajana on Ilkka Heinonen. Jouhikkokurssilla perehdytään perinteiseen jouhikkomusiikkiin Karjalasta ja Virosta, ihmetellään jouhikon eritystä soittoasentoa sekä tutustutaan jouhikon historiaan. Kurssi sopii vasta-alkajille ja vähän pidempäänkin soittaneille.

Kansantanssikurssi on Oriveden kurssien tärkeä osa. Tänä vuonna opettajina ovat Maiju Laurila, mestarikansantanssija Antti Savilampi, Heidi Palmu ja Marcus Blomberg. Kurssin pelimannina toimii Osmo Hakosalo.

Muu kurssitarjonta on myös upeaa! Orivesi All Stars –kurssille voit tulla minkä soittimen kanssa tahansa. Kurssin opettajana toimivat Antti Järvelä ja Timo Alakotila. Mandoliinikurssia luotsaa Jarmo Romppanen, viulukurssia Suvi Oskala ja karjalaisen kansanlaulun kurssia Maari Kallberg.

Kurssille pääsee Murikka Expressillä reitiltä Kouvola – Porvoo – Helsinki – Hyvinkää – Hämeenlinna – Tampere – Murikka!

Ilmoittaudu marraskuun loppuun mennessä Suomen Kansanmusiikkiliittoon. Ilmoittautumislomake ja lisätiedot löydettävissä Oriveden kurssin sivulta: www.kansanmusiikkiliitto.fi/koulutukset/

Kysy lisää: Suomen Kansanmusiikkiliitto, Päivi Ylönen-Viiri, 0500 431 913, toiminnanjohtaja@kansanmusiikkiliitto.fi
Kurssin järjestää Suomen Kansanmusiikkiliitto yhteistyössä Kansalaisfoorumin kanssa.