Marianne Maans

Yleiskuvaus

“Suomenruotsalainen kansanmusiikki, sen kesyttämättömät polskat, menuetit ja kansanlaulut, ovat olleet tutkimuskohteeni läpi elämän.” Marianne Maans on kansanmuusikko, joka toimii monipuolisesti eri musiikillisten ja pedagogisten projektien parissa. Hän esiintyy soolona ja eri kokoonpanoissa, sekä toimii eri ikäisten työpajojen ja kurssien vetäjänä. Hänen soittimensa ovat laulu, viulu ja oktaaviviulu. Mariannen musiikki koostuu perinne- ja nykykansanmusiikista, lastenmusiikista, koraaleista ja varhaisesta kirkkolaulusta. Lähellä hänen sydäntä ovat myös tunteelliset tangot ja vanha viihdemusiikki. Hän on muun muassa sovittanut musiikkia kuoroille, luonut opetusmateriaaleja ja toiminut musiikkitapahtumien taiteellisena johtajana. Hän on julkaissut parikymmentä CD-levyä solistina sekä eri yhtyeiden kanssa (Pirnales, Jouhiorkesteri, Folkrörelsen jne.). Vuonna 2017 Marianne oli yksi Svenska kulturfondenin kulttuuripalkinnon saajista. Marianne varttui Ähtävällä, Pohjanmaalla, mutta asunut eri puolilla Suomea. Tällä hetkellä hän asuu Turussa. Hän on suorittanut musiikin maisterin tutkinnon Sibelius-Akatemian kansanmusiikin oppiaineessa ja on myös kouluttautunut yhteisömuusikoksi ja mentaalivalmentajaksi.

Erityisosaaminen

Suomalainen ja suomenruotsalainen kansanmusiikki, pelimannimusiikki, kansanlaulu, viihdemusiikki (viulu ja laulu), lastenmusiikki, työpajat kaikenikaisille, musiikkia hoivaympäristöissä.

Kokoonpano

Soolo; viulu ja laulu - kansanmusiikka ja viihdemusiikkia. Maans & Mells; laulu, viulu, pyykkilauta - kansanmusiikkia ja viihdemusiikkia. Maria Kalaniemi & Marianne Maans; viulu, laulu, harmonikka - kansanmusiikkia ja viihdemusiikkia. Skrubiluttan Å Skrubilej; laulu, viulu, kitara, mandoliini - lastenmusiikkia. Sofia Lindroos & Marianne Maans; laulu ja viulut - kansanmusiikki ja gregorianiikka kohtaavat. Maans & Puurtinen, viulut, laulu ja harmooni - kansanmusiikkia ja viihdemusiikkia.

Julkaisut ja teokset

Toner i ljus och gestalt FUGA 9465, Skrubiluttan Å Skrubilej MAANSCD04, FOLKRÖRELSEN … TRAMPAR VIDARE MUNCD20202,Skrubiluttan Å Skrubilej MAANSCD03, I himmelen - Folkliga koraler IMUCD141, Under bar himmel - Taivasalla MAANSCD2, FoLKRÖRELSEN-Släpp in publiken MUNCD1302, Corpus MAANSCD1, Lirarna -promoCD 2010, Marianne Maans – Lauri Antila Duo ”Duets” MAANSANTILACD1, Jouhiorkesteri, Nikodemus AANIA05, Marianne Maans FMICD 21, I Ramunders fotspår FMICD 16, Pirnales Parasta ennen OMCD 60, Pirnales Aquas KICD 27, Katrilli KALP01, Pirnales OMCD 26, Esselåtar FMILP 10. Det jag vill PS2014, Leve psalmen! FSRCD 10, Chorus Sanctae Ceciliae - Liv och längtan CSCCD01, Folk Voices ODE 934-2, Det kom ett folk från skären - Visor från Kökar FMIMC 12, Kullervo Kuoro - Likainen enkeli. Folkmusik i skolan åk 7-9 – kansanmusiikin menetelmäkäsikirja yläkoululle 2017 yhteistyössä Désirée Saarela-Portinin kanssa. Finlandssvensk folkmusik – nuottivihko 2015. Folkmusik på dagis – kansanmusiikin menetelmäkäsikirja päiväkodeille 2014. Folkmusik i skolan åk 1-6 – kansanmusiikin menetelmäkäsikirja alakoululle 2014. Musik och människor – Folkmusik från Kristinestadsnejden 2006.

Musiikki- ja/tai tanssityylit

Pelimannimusiikki, viihdemusiikki, kansanlaulu suomi/ruotsi.

Esiintymisvalmius

Pelimannimusiikki, viihdemusiikki, kansanlaulu suomi/ruotsi. Musiikkia hoivaympäristöissä.

Instrumentit

Viulu ja laulu

Opetusalat

Viulu (kansanmusiikki) yksityis- ja ryhmätunnit, kansanlaulu yksityis- ja ryhmätunnit/kuoro, kansanmusiikkihistoria, mentaalivalmennus.

Tekijän tapahtumat