Polokkarit

Yleiskuvaus

Polokkarit on oululainen, omintakeinen kansantanssiryhmä, jossa tanssii lähes 30 aikuista kansantanssiin hurahtanutta. Ryhmä on perustettu vuonna 1995 Oulunsuun Nuorisoseurassa. Polokkarit koostuu monenikäisistä ja -tasoisista tanssijoista, joita yhdistää aito yhdessä tekemisen ja liikkumisen ilo. Koreografiat pohjautuvat niin itäiseen kuin läntiseen kansantanssiperinteeseen huumoria unohtamatta. Polokkarit osallistuvat sekä maakunnallisiin että valtakunnallisiin kansantanssikatselmuksiin. Ryhmä on parhaimmillaan yleisön edessä ja esiintyy monenlaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa ympäri vuoden. Polokkarit Oulusta on Vuoden Kansantanssiyhtye 2016. Tunnustuksen myöntää Pispalan Sottiisin päätoimikunta. Vuoden kansantanssiyhtye on yksi merkittävimmistä tunnustuspalkinnoista, jonka suomalainen kansantanssiryhmä voi saada. Vuosina 2017 ja 2019 valtakunnallisessa kansantanssikatselmuksessa Tanssimyllyssä Polokkarit sijoittuivat mestaruussarjaan. Vuonna 2022 Polokkarit sijoittuivat valioplussarjaan. Ryhmän ohjaajina toimivat tanssinopettaja Hanna Poikela sekä Jyrki Kontkanen. Vuonna 2020 Covid19-pandemia vei Polokkareilta 25-vuotisjuhlat, mutta kahta vuotta myöhemmin heillä on ensi-illassa ensimmäinen koko illan teos, Finaali. Teos on samalla 25-vuotisjuhlateos ja näyttävä lopetus yhteistyölle Hanna Poikelan kanssa.

Musiikki- ja/tai tanssityylit

Polokkareiden ohjelmisto pohjautuu suomalaiseen perinteeseen, koreografiat ammentavat sekä uusista että ikiaikaisista ilmiöistä, huumoria unohtamatta. Teokset ovat käsitelleet mm. suomalaista saunakulttuuria, hambon ainutlaatuista parikontaktia, lavatanssikulttuuria ja sisaruuden eri vaiheita. Ohjelmistoon kuuluu myös tietenkin perinteistä näyttämökansantanssia, jossa kipakkaa polkkaa, vauhdikasta karjalaista katrillia ja intensiivistä seremoniallista menuettia nähdään laadukkaasti tanssittuna.

Esiintymisvalmius

Polokkarit on parhaimmillaan yleisön edessä ja he esiintyvät monenlaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa ympäri vuoden. Kotimaisilla kansantanssifestivaaleilla Polokkarit näkyvät kotimaisen eturivin harrastusryhmien konserteissa. Ovatpa Polokkarit esiintyneet Monacon Prinssi Albertillekin! Koronavuoden haasteista johtuen Polokkarit ovat löytäneet uuden kanavan esiintymiselleen ja sitäkautta laajentaneet yleisöään. Tutustu meihin YouTubessa: https://www.youtube.com/@polokkaritkansantanssiryhm7668

Tekijän tapahtumat