Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala

Yleiskuvaus

DUO EMILIA LAJUNEN & SUVI OSKALA
 viisikieliset viulut “Not from the classical stable but of classic stature.” - Andrew Crownshaw, fROOTS March 2018 “Det blir bättre ju mer jag lyssnar” - Lira Musikmagasin, Thomas Fahlander "En ennen tätä konserttia ymmärtänyt mitä todellinen duosoitto on. Heillä oli muusikkoina uskomaton yhteys toisiinsa koko keikan ajan." - Veikko Halmetoja, galleristi ja taidekriitikko ”Itkin, nauroin ja ostin levyn. Huikeat mimmit, yksi elämäni parhaista klubikeikoista evö!” - Rosa Meriläinen, kirjailija Keväällä 2018 toisen levynsä 'Piilokisa' julkaissut kahden viisikielisen hybridiviulun yhtye Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala on akustinen kokoonpano, joka kuulostaa soittajamääräänsä suuremmalta, mahtuu pieneen tilaan eikä tanssittavuuttakaan musiikista puutu! Duon soittajat ovat alansa huippua ja virtuoottisuudessaan musiikkia voisi kuvata myös kamarikansanmusiikiksi. Yhtyeen ohjelmisto koostuu suomalaisien arkistojen helmistä, jotka yhtye on sovittanut näköisekseen. Uutuutena duon ohjelmistossa on koti- ja ulkomaisilta kollegoilta tilattuja sävellyksiä, joissa duon ilmaisu laajenee entisestään. Yhtye on konsertoinut Suomessa laajasti ja ulkomailla yhtye on esiintynyt Etelä-Koreassa, Intiassa sekä Pohjoismaissa. Vuonna 2019 duo esiintyi WOMEX-maailmanmusiikkimessuilla virallisena showcase-artistina, joka valittiin yli tuhannen hakijan joukosta. Yhtyeen toisen levyn julkaisi vuonna 2018 saksalainen Nordic Notes levy-yhtiö. Ensilevynsä ‘Tyttörinki’ duo julkaisi vuonna 2012. Samana vuonna yhtye voitti Konsta Jylhä -kilpailun perinnesarjan I:n palkinnon sekä sai erikoismaininnan perinnetuntemuksesta. Lisätietoa yhtyeestä löytyy internetistä osoitteista www.facebook.com/duoemiliasuvi ja www.youtube.com/duoemiliasuvi. "Perinnetuntemus ja vahva oma ääni yhdistyvät duon soitossa ja mikä virkistävintä, turha krumeluuri on vältetty. Soitossa kyse tuntuu olevan musiikista; menosta ja poljennosta."
- Amanda Kauranne, Kansanmusiikin ilta, YLE 1

Kokoonpano

Emilia Lajunen, viisikielinen viulu Suvi Oskala, viisikielinen viulu

Julkaisut ja teokset

Piilokisa (Nordic Notes) 2018 Tyttörinki (Suvi Sounds) 2012

Musiikki- ja/tai tanssityylit

Kansanmusiikki

Esiintymisvalmius

Juurevaa kamarikansanmusiikkia viisikielisillä viuluilla! Duo sopii esiintymään niin pienille kuin isoillekin esiintymislavoille!

Instrumentit

Viisikielinen viulu

Opetusalat

Emilia Lajunen ja Suvi Oskala ovat perehtyneet suomalaiseen ja ruotsalaiseen pelimanniviulismiin ja sen eri puoliin tahoillaan jo vuosien ajan. Duon jäsenet myös molemmat opettavat kansanmusiikkia, joten jos olet järjestämässä kurssia pyydä meitä ihmeessä opettamaan!

Tekijän tapahtumat